Štruktúra hlavných jedál a podmienky výdaja jedál
Štandardné menu obsahuje: obedovú polievku, základné jedlo alebo diétne jedlo, chlieb - 70 g, nápoj - 0,2 l Štandardné menu sa podáva ako teplé jedlo servírované alebo chladené balené jedlo jednoporciové. Nadštandardné menu obsahuje: obedovú polievku, nadštandardné jedlo alebo makrobiotické jedlo alebo delené jedlo, chlieb - 70g, nápoj - 0,2 l Nadštandardné menu sa podáva ako teplé jedlo servírované. Zmluvné strany sa dohodli, že, s výnimkou uvedenou nižšie, bude v jednotlivých typoch stravovacích zariadení po celú stanovenú otváraciu dobu, resp. stanovenú dobu výdaja jedál (ak je taká doba stanovená) k dispozícii plný sortiment jedál podľa jedálneho lístka, pričom počas posledných 30 minút stanovenej otváracej doby v jedálňach, resp. počas poslednej 1/4 stanovenej výdajnej doby vo výdajniach jedál (okrem stravovacích zariadení s manuálnym objednávaním jedál), môže byť namiesto pôvodného sortimentu (podľa JL) ponúkaný rovnocenný - náhradný sortiment jedál, pričom za rovnocenne nahradzované jedlá sa považuje rovnaký počet a rovnaký typ jedla (mäsité - nahradené mäsitým, bezmäsité - nahradené bezmäs. jedlom). Táto dohoda sa vzťahuje na všetky druhy základných jedál. Zdravá výživa (ako základné jedlo) bude poskytovaná na základe manuálneho objednávania. |
Gabriel Vrzal Regionálny riaditeľ |